Zemiaková placka EXTRA

Autor receptu: namarie

Máte chuť na trochu sýtejšiu večeru bez mäsa? Vyskúšajte chrumkavú zemiakovú placku so zeleninovou omáčkou a syrom. Úspech zaručený :)

5
porcií
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Placku si pripravíme klasicky. Ošúpeme, nastruháme zemiaky a cesnak, pomiešame s múkou a krupicou, aby boli placky krásne chrumkavé. Pridáme nakrájanú cibuľku osmaženú do zlatista na oleji. Pridáme majoránku, celú rascu a soľ. Cesto poriadne vymiešame. Placky smažíme na oleji po jednej, na celej ploche panvice. Osmažené placky dávam vždy na veľký plech a tak aby zostali teplé a chrumkavé, ich na plechu strčím do trúby, ktorá je decentne vyhriata :)
  2. Omáčku si pripravíme veľmi jednoducho, zatiaľ čo vysmážame placky. Na masle osmažíme cesnak, nakrájaný na plátky, pridáme čerstvé šampióny a na kocky nakrájanú mrkvu a hrášok (kľudne použite aj mrazené, rýchlejšie sa to urobí), kukuricu a na koniec pridáme aj fazuľu. Keď je zmes opražená a mäkšia (cca 10 - 13 minút) osolíme ju, okoreníme čiernym korením, sladkou červenou paprikou čajovou lyžičkou kurkumy a korením na bravčové pečené. Poriadne pomiešame, pridáme trochu masla a zalejeme 2 dcl zohriatej vody. Varíme ešte cca 10 minút.
  3. Aby bola omáčka hustá a krémová, pridajte viac masla. Keď je všetko hotové - chrumkavé placky potrieme omáčkou, posypeme nastrúhaným eidamom a pažítkou. Dobrú chuť :)