Zemiaková placka EXTRA
Autor receptu: namarie
Máte chuť na trochu sýtejšiu večeru bez mäsa?
Vyskúšajte chrumkavú zemiakovú placku so zeleninovou omáčkou a syrom.
Úspech zaručený :)
5 porcií |
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Placku si pripravíme klasicky. Ošúpeme, nastruháme zemiaky a cesnak, pomiešame s múkou a krupicou, aby boli placky krásne chrumkavé. Pridáme nakrájanú cibuľku osmaženú do zlatista na oleji. Pridáme majoránku, celú rascu a soľ. Cesto poriadne vymiešame.
Placky smažíme na oleji po jednej, na celej ploche panvice. Osmažené placky dávam vždy na veľký plech a tak aby zostali teplé a chrumkavé, ich na plechu strčím do trúby, ktorá je decentne vyhriata :)
- Omáčku si pripravíme veľmi jednoducho, zatiaľ čo vysmážame placky. Na masle osmažíme cesnak, nakrájaný na plátky, pridáme čerstvé šampióny a na kocky nakrájanú mrkvu a hrášok (kľudne použite aj mrazené, rýchlejšie sa to urobí), kukuricu a na koniec pridáme aj fazuľu. Keď je zmes opražená a mäkšia (cca 10 - 13 minút) osolíme ju, okoreníme čiernym korením, sladkou červenou paprikou čajovou lyžičkou kurkumy a korením na bravčové pečené. Poriadne pomiešame, pridáme trochu masla a zalejeme 2 dcl zohriatej vody. Varíme ešte cca 10 minút.
- Aby bola omáčka hustá a krémová, pridajte viac masla.
Keď je všetko hotové - chrumkavé placky potrieme omáčkou, posypeme nastrúhaným eidamom a pažítkou.
Dobrú chuť :)