Foto: luwinka
Výborná voňavá zemiaková baba. No u nás sa hneď zje, pretože je naozaj chutná.
8
porcií
porcií
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené surové zemiaky postrúhame na strúhadle. Pridáme k nim 2 vajcia, soľ , múku, korenie, rascu, majoránku, pretlačený cesnak a osmaženú cibuľu.
- 2
V hrnci si na oleji osmažíme nakrájanú slaninu.
- 3
A pridáme ju do zemiakov a všetko poriadne vymiešame.
- 4
Plech dobre vymažeme masťou a dáme do neho pripravené cesto na babu. Pečieme v predhriatej rúre 60 minút na 180 stupňov.
- 5
Upečenú ešte zahorúca ju potrieme po vrchu ešte olejom.
- 6
Chvíľu ju necháme vychladnúť a pokrájame ju na kúsky.
- 7
Chutí fajnovo.
Tiež zemiaková baba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
všetko ako ty-no nie múka..
ale uvarené krúpy..abo ryža..
dobrota..
Podľa mna je to osmažená cibuľa.