Zemiaková baba s oštiepkom

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013
Zemiaková baba s oštiepkom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 180-190 °C

Suroviny

1 ks
1 PL
800 g
2 ks
4 strúčiky
1 ČL
50 g
200 g
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Očistené a umyté zemiaky nastrúhame do misky, pridáme najemno nakrájanú (nastrúhanú) cibuľu, pretlačený cesnak a dochutíme soľou a korením. Prisypeme múku a majorán a dobre spolu premiešame, aby vzniklo hutnejšie cesto.

  2. 2

    Údený oštiepok nastrúhame na hrubšom strúhadle. Tortovú formu po bokoch vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vyložíme papierom na pečenie.

  3. 3

    Do formy vlejeme polovicu pripravenej hmoty, rovnomerne posypeme nastrúhaným oštiepkom a prikryjeme zvyšným cestom. Jemne pobúchame, aby v ceste nezostali vzduchové bublinky. Vložíme do predhriatej rúry na 180–190 °C a pečieme približne 45 minút, pokiaľ sa nespraví kôrka.

Diskusia k receptu

pseudocognac
Mate pekne, irecite receptiky, vychadzajuce z nasej kuchyne, ziadne snobske mazaniny a brblaniny s hluzovkami a slimacou...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia