Zemiaková baba s oštiepkom
Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180-190 °C
na 180-190 °C
Postup
-
1
Očistené a umyté zemiaky nastrúhame do misky, pridáme najemno nakrájanú (nastrúhanú) cibuľu, pretlačený cesnak a dochutíme soľou a korením. Prisypeme múku a majorán a dobre spolu premiešame, aby vzniklo hutnejšie cesto.
- 2
Údený oštiepok nastrúhame na hrubšom strúhadle. Tortovú formu po bokoch vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vyložíme papierom na pečenie.
- 3
Do formy vlejeme polovicu pripravenej hmoty, rovnomerne posypeme nastrúhaným oštiepkom a prikryjeme zvyšným cestom. Jemne pobúchame, aby v ceste nezostali vzduchové bublinky. Vložíme do predhriatej rúry na 180–190 °C a pečieme približne 45 minút, pokiaľ sa nespraví kôrka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu