Zemiaková baba s oštiepkom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút na 180-190 °C |
Postup- Očistené a umyté zemiaky
nastrúhame do misky, pridáme
najemno nakrájanú (nastrúhanú)
cibuľu, pretlačený cesnak
a dochutíme soľou a korením.
Prisypeme múku a majorán
a dobre spolu premiešame, aby
vzniklo hutnejšie cesto.
- Údený oštiepok nastrúhame
na hrubšom strúhadle. Tortovú
formu po bokoch vymastíme
maslom, vysypeme strúhankou
a vyložíme papierom
na pečenie.
- Do formy vlejeme polovicu
pripravenej hmoty, rovnomerne
posypeme nastrúhaným oštiepkom
a prikryjeme zvyšným cestom.
Jemne pobúchame, aby
v ceste nezostali vzduchové
bublinky. Vložíme do predhriatej
rúry na 180–190 °C
a pečieme približne 45 minút,
pokiaľ sa nespraví kôrka.
|