Zemiaková baba s oštiepkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené a umyté zemiaky nastrúhame do misky, pridáme najemno nakrájanú (nastrúhanú) cibuľu, pretlačený cesnak a dochutíme soľou a korením. Prisypeme múku a majorán a dobre spolu premiešame, aby vzniklo hutnejšie cesto.
  2. Údený oštiepok nastrúhame na hrubšom strúhadle. Tortovú formu po bokoch vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vyložíme papierom na pečenie.
  3. Do formy vlejeme polovicu pripravenej hmoty, rovnomerne posypeme nastrúhaným oštiepkom a prikryjeme zvyšným cestom. Jemne pobúchame, aby v ceste nezostali vzduchové bublinky. Vložíme do predhriatej rúry na 180–190 °C a pečieme približne 45 minút, pokiaľ sa nespraví kôrka.