Zemiačiky a lá Jamie Olivier
Autor receptu: homarik
Jednoduché, rýchle, vhodné ako príloha alebo len tak.
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 250 °C |
Postup
- Zemiaky si očistíme, nakrájame na väčšie rovnaké kocky a uvaríme v osolenej vode.
- Plech si vymastíme maslom, poukladáme naň uvarené zemiaky, ktoré by sa nemali ale prekrývať, navrch si tiež dáme maslo podľa chuti. Okoreníme si ich podľa chuti a pečieme na 250 stupňoch 20minút.
- Zemiaky si z rúry na chvíľku vyberieme, zľahka ich popučíme, nie nadrobno len aby sme im zväčšili plochu, stačí úplne z ľahka. Ingrediencie si dáme podľa chuti, môžeme použiť čokoľvek čo máme radi.. čerstvú bazalku, rozmarín, tymián, a pod. a keď zastávame klasiku tak aj korenie na americké zemiaky. Ja si na to este raz dám maslo, nech to stojí za to :) Pre netradičnú chuť ich pokvapkáme mandarínkami a môžeme medzi zemiaky aj poukladať narezané mesiačiky... Podľa mňa sa dá experimentovať s akýmkoľvek ovocím. A posledný krát zapekáme 20 minút a zemiačiky máme chrumkavé a chutné... Niekedy si ich spravíme na večeru len tak s acidkom...mňam.