Zemiačiky a lá Jamie Olivier

Autor receptu: homarik

Jednoduché, rýchle, vhodné ako príloha alebo len tak.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si očistíme, nakrájame na väčšie rovnaké kocky a uvaríme v osolenej vode.
  2. Plech si vymastíme maslom, poukladáme naň uvarené zemiaky, ktoré by sa nemali ale prekrývať, navrch si tiež dáme maslo podľa chuti. Okoreníme si ich podľa chuti a pečieme na 250 stupňoch 20minút.
  3. Zemiaky si z rúry na chvíľku vyberieme, zľahka ich popučíme, nie nadrobno len aby sme im zväčšili plochu, stačí úplne z ľahka. Ingrediencie si dáme podľa chuti, môžeme použiť čokoľvek čo máme radi.. čerstvú bazalku, rozmarín, tymián, a pod. a keď zastávame klasiku tak aj korenie na americké zemiaky. Ja si na to este raz dám maslo, nech to stojí za to :) Pre netradičnú chuť ich pokvapkáme mandarínkami a môžeme medzi zemiaky aj poukladať narezané mesiačiky... Podľa mňa sa dá experimentovať s akýmkoľvek ovocím. A posledný krát zapekáme 20 minút a zemiačiky máme chrumkavé a chutné... Niekedy si ich spravíme na večeru len tak s acidkom...mňam.