Zelerové placky

Zelerové placky (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na hrubšom strúhadle si postrúhame očistený zeler (mal vyše 1 kg). Potom postrúhame 1/2 kg tvrdého syra - my sme použili eidam. Oddelíme si žĺtky od bielkov, ktoré vyšľaháme na tuhý sneh.
  2. Postrúhaný zeler a syr dáme do väčšej misky, pridáme žĺtky, hrsť pokrájanej petržlenovej vňate, poprášime troškou čierneho korenia, zalejeme 70 ml mlieka a primiešame 6 PL strúhanky.
  3. Pridáme sneh z bielkov a masu poriadne premiešame. Na soľ som nezabudol, placky sú dosť slané od syra, kto chce, nech si štipku soli pridá.
  4. Na rozpálenom oleji formujeme menšie placky, ktoré vysmážame z oboch strán.
  5. A máme hotovo. Môžeme podávať samostatne alebo s pochúťkovou smotanou. DOBRÚ CHUŤ.