Zelerové placky
Zelerové placky (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
40 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Na hrubšom strúhadle si postrúhame očistený zeler (mal vyše 1 kg). Potom postrúhame 1/2 kg tvrdého syra - my sme použili eidam. Oddelíme si žĺtky od bielkov, ktoré vyšľaháme na tuhý sneh.
- Postrúhaný zeler a syr dáme do väčšej misky, pridáme žĺtky, hrsť pokrájanej petržlenovej vňate, poprášime troškou čierneho korenia, zalejeme 70 ml mlieka a primiešame 6 PL strúhanky.
- Pridáme sneh z bielkov a masu poriadne premiešame. Na soľ som nezabudol, placky sú dosť slané od syra, kto chce, nech si štipku soli pridá.
- Na rozpálenom oleji formujeme menšie placky, ktoré vysmážame z oboch strán.
- A máme hotovo. Môžeme podávať samostatne alebo s pochúťkovou smotanou. DOBRÚ CHUŤ.
|