Zeleninový šalát z čínskej kapusty s tzatziky korením fotorecept
Foto: cisarrh
Skvelý zeleninový šalát z rôznych druhov zeleniny a olív.
príprava
Suroviny
1 kg |
|
150 g |
|
340 g zaváraná |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 ks veľká |
|
2-3 PL |
|
1-2 ČL |
|
podľa chuti |
|
Voliteľné: | |
210 ml |
|
1 zväzok |
|
Postup
-
1
Čínsku kapustu po zbavení vrchných listov pozdĺžne nakrájame na štvrtiny alebo osminy a potom na 2-3 cm kusy. Tie hrubé hlúby už nie.
-
2
Zaváranú kukuricu zlejeme, ak je potrebné. Olivy zlejeme a nakrájame pozdĺžne na polovice. Rovnako nakrájame aj cherry paradajky. Papriku nakrájame pozdĺžne na štvrtiny a potom priečne na asi 5 mm pásiky. Uhorku nakrájame pozdĺžne na štvrtiny a potom na 1-2 cm kúsky. Všetko, vrátane olivového oleja a koreninovej zmesi zamiešame dokopy a dáme na 1-2 hodiny do chladničky, nech sa spoja chute. Soľ podľa mňa nie je nutná, ale kto chce, nech ju tam pridá. Čo sa týka koreninovej zmesi na tzatziky, ja používam od spoločnosti Mäspoma - má také špecifické zloženie, ale kľudne skúste aj od iných spoločností.
-
3
Voliteľné: Ja ešte pridávam zväzok jarnej cibuľky nakrájanú na asi 1 cm kúsky (aj s cíbmi) a majonézu.
Daj potom vedieť, ako ti chutil... ;-)