Zeleninová polievka s tyrolskými knedličkami

Autor receptu: prhlavka

tiež jedna s použitím bujónu natural, trošku pozmenená podľa mojej chuti a úvahy.

Suroviny

Postup

  1. Mrvu nakrájame na kolieska, pridáme hrášok vodu bujón dochutíme korením a soľou, keď máme zeleninku mäkkú a polievočka nám vrie, môžme začať hádzať knedlíčky (2-3cm priemer).
  2. Postup na prípravu knedlíčkov: pečivo nakrájame na malé kocky a vložíme do nádobky, na panvičke speníme maslo(dáme pozor aby nehorelo) pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, ktorú zjemna osmažíme, môžme k nej prihodiť aj na jemno nakrájanú šunku, ktorú len zľahka osmažíme
  3. pridáme do nádobky s pečivkom, prihodíme i nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, prípadne sušenú či čerstvú pažitku, jedno celé vajce a teplé mliečko, môžme trošku dochutiť soľou a vypracujeme rukou hmotu vhodnú na tvorenie knedlíčkov, ak sa nám zdá hmota lepkavá a netvárna(riedka) prisypeme si strúhanku podľa potreby, veľmi dobré je umyť ruky pod studenou vodou a potom skúsiť tvarovať guľky. A šup s nimi do vriacej polievočky.