Foto: elixir
Túto polievočku mamina zvykne často variť. Má veľmi rada zeleninku a toto jedlo zvládne o polnoci po slepiačky. :) Uvedomila som si, ako veľmi Zobraziť celý popisTúto polievočku mamina zvykne často variť. Má veľmi rada zeleninku a toto jedlo zvládne o polnoci po slepiačky. :) Uvedomila som si, ako veľmi ho mám rada, až keď som nám ho tu doma prvý raz uvarila, a sama ho mala po dlhej dobe. Odvtedy ho varievam a vždy mi pripomenie mamičku a domov, odkiaľ pochádzam. Princíp je, že polievka by mala byť kuracia, okorenená špecifickými koreniami a pestro-farebná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 l |
|
120 g |
|
1 ks |
|
(alebo kel ružičkový) |
|
2 strúčiky |
|
1 ks (stredne veľký) |
|
1 ks |
|
1/2 ks (biela časť) |
|
|
|
|
|
(na ozdobu) |
|
|
|
|
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Odstránime vrchné vrstvy cibuľky a cesnaku, no nekrájame. Vhodíme do hrnca k masielku, spolu s korením, ligurčekom a stonkou vňate. Zalejeme zohriatym vývarom a hrniec prikryjeme.
-
2
Kým sa už obsah hrnca varí, zvyšnú zeleninku očistíme, nakrájame a pridáme ju tiež... a nasledujúcich 20 minút sa nestaráme. :) Keď sa polievka dovarí, povyberáme stonky korení, cibuľku aj cesnak. Polievku naložíme do tanierikov, posypeme vňaťou a podávame.
Diskusia k receptu