Zeleninová polievka mojej mamičky

elixir - fotkaelixir, 27. novembra 2012
Zeleninová polievka mojej mamičky
Foto: elixir

Túto polievočku mamina zvykne často variť. Má veľmi rada zeleninku a toto jedlo zvládne o polnoci po slepiačky. :) Uvedomila som si, ako veľmi Zobraziť celý popisTúto polievočku mamina zvykne často variť. Má veľmi rada zeleninku a toto jedlo zvládne o polnoci po slepiačky. :) Uvedomila som si, ako veľmi ho mám rada, až keď som nám ho tu doma prvý raz uvarila, a sama ho mala po dlhej dobe. Odvtedy ho varievam a vždy mi pripomenie mamičku a domov, odkiaľ pochádzam. Princíp je, že polievka by mala byť kuracia, okorenená špecifickými koreniami a pestro-farebná.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 l
120 g
1 ks
 (alebo kel ružičkový)
2 strúčiky
1 ks (stredne veľký)
1 ks
1/2 ks (biela časť)
 (na ozdobu)
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Odstránime vrchné vrstvy cibuľky a cesnaku, no nekrájame. Vhodíme do hrnca k masielku, spolu s korením, ligurčekom a stonkou vňate. Zalejeme zohriatym vývarom a hrniec prikryjeme.

    Zeleninová polievka mojej mamičky - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa už obsah hrnca varí, zvyšnú zeleninku očistíme, nakrájame a pridáme ju tiež... a nasledujúcich 20 minút sa nestaráme. :) Keď sa polievka dovarí, povyberáme stonky korení, cibuľku aj cesnak. Polievku naložíme do tanierikov, posypeme vňaťou a podávame.

    Zeleninová polievka mojej mamičky - obrázok 2

Diskusia k receptu

stacy77777
@elixir - moja milá, takúto polievočku aj o polnoci, moje deti ju milovali od malička a najradšej lovili mrkvu prštekmi....:D, neprejedla sa im dodnes, aj keď sú dospelí
elixir
@stacy777 to je milučké :) tiež to vo mne vyvolalo spomienky keď som si prečítala to o love na mrkvu. :))
iva63
dávaš sem fajnové polievočky...-:) páčia sa mi....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia