Zeleninová polievka mojej mamičky

Autor receptu: elixir

Túto polievočku mamina zvykne často variť. Má veľmi rada zeleninku a toto jedlo zvládne o polnoci po slepiačky. :) Uvedomila som si, ako veľmi ho mám rada, až keď som nám ho tu doma prvý raz uvarila, a sama ho mala po dlhej dobe. Odvtedy ho varievam a vždy mi pripomenie mamičku a domov, odkiaľ pochádzam. Princíp je, že polievka by mala byť kuracia, okorenená špecifickými koreniami a pestro-farebná.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Odstránime vrchné vrstvy cibuľky a cesnaku, no nekrájame. Vhodíme do hrnca k masielku, spolu s korením, ligurčekom a stonkou vňate. Zalejeme zohriatym vývarom a hrniec prikryjeme.
  2. Kým sa už obsah hrnca varí, zvyšnú zeleninku očistíme, nakrájame a pridáme ju tiež... a nasledujúcich 20 minút sa nestaráme. :) Keď sa polievka dovarí, povyberáme stonky korení, cibuľku aj cesnak. Polievku naložíme do tanierikov, posypeme vňaťou a podávame.