Zelené slávky so šafranovým krémom
Autor receptu: redakcia
Kvalita, zdravie
a zážitok – to je
filozofia, podľa ktorej
varíme. Z jednoduchých
čerstvých
surovín sa snažíme
šetrným spôsobom
pripraviť chuťovo
vyvážené, atraktívne
jedlo. Prečo by ste to
neskúsili aj doma?
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozohriaty olej dáme šalotku a cesnak
a opražíme. Vložíme zelené mušle, nakrájanú
jarnú cibuľku, pór a minútu všetko spolu pražíme.
Vlejeme víno a necháme mušle spariť približne
3 minúty. Dochutíme soľou.
- Potom mušle vyberieme a do zredukovaného
vína pridáme šafran a smotanu a necháme
zhustnúť. Dokončíme maslom a petržlenovou
vňaťou.