Zelené slávky so šafranovým krémom

Autor receptu: redakcia

Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené, atraktívne jedlo. Prečo by ste to neskúsili aj doma?

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozohriaty olej dáme šalotku a cesnak a opražíme. Vložíme zelené mušle, nakrájanú jarnú cibuľku, pór a minútu všetko spolu pražíme. Vlejeme víno a necháme mušle spariť približne 3 minúty. Dochutíme soľou.
  2. Potom mušle vyberieme a do zredukovaného vína pridáme šafran a smotanu a necháme zhustnúť. Dokončíme maslom a petržlenovou vňaťou.