Želé pohár
Želé pohár s čokoládovým krémom podľa Jozefíny Zaukolcovej
Autor receptu: redakcia
Lahodný osviežujúci želé pohár s bielou čokoládou podľa uznávanej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.
Postup
- Pomarančové želé: Pomarančovú šťavu a džús prevaríme. Odstavíme a ešte do teplého primiešame želatínu, ktorú sme vopred namočili do studenej vody. Necháme vychladnúť.
- Vlažné pomarančové želé nalejeme do pripravených pohárov a necháme stuhnúť.
- Želé z červeného ovocia: Džús z červeného ovocia (červené alebo čierne ríbezle, maliny, jahody, brusnice) prevaríme, do teplého primiešame želatínu, ktorú sme vopred namočili do studenej vody, a necháme vychladnúť. Potom opatrne nalejeme na stuhnuté pomarančové želé v pohároch.
- Čokoládový krém: Nalámanú bielu čokoládu rozpustíme so 40 g smotany, necháme vychladnúť. Potom primiešame vyšľahaný zvyšok smotany (100 g) a krém navrstvíme na želé v pohároch.
- Ak chceme dosiahnuť zaujímavý efekt, môžeme poháre nakloniť a potom do nich postupne liať želé. Ďalšiu vrstvu nalievame vždy až vtedy, keď predošlá stuhla.