Želé

Želé kocky z ovocného pyré

Autor receptu: redakcia

Do obaľovania týchto domácich želé kociek môžete zapojiť aj deti.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si hranatú formu bez dna. Potrieme ju olejom a postavíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Tretinu cukru zmiešame s pektínom. Ovocné pyré dáme do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievame. Počas zahrievania pridáme do pyré cukor zmiešaný s pektínom. Stále miešame, aby sa pyré nepripálilo. Po chvíli vysypeme ďalšiu tretinu cukru a stále miešame.
  3. Vysypeme zvyšnú tretinu cukru a pridáme glukózu. Stále miešame a zahrievame. Hneď ako zmes začne bublať, vložíme do nej cukrársky teplomer. Miešame, kým teplota stúpne na 108 °C. Potom odstavíme z ohňa.
  4. Nakoniec do horúceho pyré vlejeme citrónovú šťavu a dôkladne premiešame.
  5. Zmes nalejeme do pripravenej formy a necháme pri izbovej teplote stuhnúť. Potom želé nakrájame pomocou ostrého noža, ktorý sme potreli olejom, na kocky a obalíme ich v kryštálovom cukre.