Foto: veron2402
Skúšala som už mnoho variant na tento koláčik, ale táto konečná varianta je z nich najlepšia:)Je fakt vynikajúci
príprava
na 150 °C
Suroviny
150 g celozrnná |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2 ks celé |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
Poleva: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny
-
2
Citrón umyjeme, postrúhame kôru, odložíme si ju do misky. Citrón si odšťavíme a šťavu pridáme do misky s hrozienkami.
-
3
V miske vidličkou roztlačíme banán. Mrkvu postrúhame na strúhadle, alebo si ju rozmixujeme(ja som mixovala, je to rýchlejšie). To isté spravíme aj s jablkami. Premiešame a pridáme med. Necháme chvíľu odstáť.
-
4
Do pripravenej masy pridáme hrozienka aj so šťavou a citrónovú kôru.
-
5
Masu premiešame a na záver pridáme na hrubo posekané vlašské alebo iné orechy. (mandle, lieskové orechy). Opäť všetko premiešame a necháme odstáť. Pekne to pustí šťavu.
-
6
V miske vyšľaháme vajcia, pridáme agávový sirup. Znovu šľaháme. Pridáme olivový olej a mlieko(používam sójové mlieko).
-
7
Do tejto masy pridáme zeleninovo ovocnú zmes.
-
8
Odvážime si múku, pridáme do nej sódu bikarbónu a škoricu. Vsypeme do zmesy.
-
9
Tortovú formu si vymastíme kokosovým olejom a vysypeme ovsenými vločkami alebo kokosom. Zmes do nej vlejeme a dáme piecť na 150 stupňov asi hodinu.
-
10
Upečený koláč natrieme datlovým sirupom alebo džemom. A nato navrstvíme biely jogurt. Môžeme postrúhať horkou čokoládou. Dobrú chuť!:)
Diskusia k receptu