Zdravá polievka z tekvice Hokkaido

marienka44 - fotkamarienka44, 30. decembra 2015 17:18
Ďalšie recepty »

Je to polievka podľa môjho receptu a zdravá preto, lebo neobsahuje múku, len samé vitamíny.

4
porcie
30 min
príprava
30 min
na 100 °C

Suroviny

1/2 ks
1 ks
1 strúčik
1 lístok
1 ks
1 ks
1 ks
1 kúsok svieži nastrúhaný
podľa chuti
1 ks
3 - 4 PL
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V hrnci s akutermickým dnom na slnečnicovom oleji zapeníme cibuľu, pridáme pokrájanú mrkvu a pokrájanú tekvicu aj s kožou (predtým dôkladne umyť). Na začiatku lyžicou vyberieme z tekvice zrnká s celým vnútrajškom. Po krátkom podusení (lepšie sa uvolní betakarotén) pridáme prelisovaný cesnak a zalejeme vriacou vodou z varnej kanvice. Následne pridáme ostatné suroviny: pokrájaný petržlen, pokrájaný zemiak, bobkový list, nové korenie. Osolíme a prikryté varíme do zmäknutia. Pred koncom pridáme aj nastrúhaný zázvor (nemusí byť) a čerstvo mleté čierne korenie.

  2. 2

    Pomocou ponorného mixéra obsah hrnca rozmixujeme do hladka. Bobkový list a nové korenie predtým vyberieme. Servírujeme pokvapkané olivovým olejom, prípadne s nastrihanou petržlenovou vňaťou. Dochutíme soľou a korením. Dcéra ju jedla s kukuričnými guličkami do polievky, dostať kúpiť v obchodných reťazcoch. Kto má rád pikantné, môže pridať do hrnca kúsok chili papričky. Na zjemnenie sa môže pridať smotana na varenie. Ja nedávam kvôli dcére, ona sa vyhýba mliečnym produktom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist