Závin z pľundrového cesta

micho - fotkamicho, 29. septembra 2012
Závin z pľundrového cesta
Foto: micho

zdroj Ja a stará kuchárska kniha mojej mamky :-)

120 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

I.cesto:
280 g
70 g
II.cesto:
500 g
30 g
250 ml vlažné
50 g
4 ks
1 ks
z jedného citróna
štipka
1 ks na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hladkej múky nasekáme maslo, poriadne premiesime a dáme do chladničky.

  2. 2

    Z hrubej múky, droždia, mlieka, cukru, žľtkov, vanilkového cukru, citrónovej kôry a soli pripravíme cesto a dáme ho na teplé miesto vykysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme, položíme naň rozvaľkané tukové cesto, preložíme a rozvaľkáme. Preložíme na 1/3 ako lístkové cesto a necháme ho hodinu kysnúť. Postup ešte raz zopakujeme, necháme kysnúť pol hodiny. Potom cesto rozvaľkáme, naplníme plnkou podľa chuti, zavinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
no šikovný si ty,žeby som konečne prelomila aj ja bariéru obáv z plundrového a lístkového cesta? nikdy sa nemôžem odhodlať si ich urobiť doma,možno si ma práve nakopol....D, ukladám si rcp
Ďakujem za recept, ešte som nikdy nepiekla z takého cesta. Isto ho upečiem. Myslím, že sa takto pečú aj croissanty . Len mám trochu problém s tým prekladaním .
Nuž, ja nemám príliš dobré skúsenosti s hrubou múkou. Si si istý, že je to to pravé? Robila som s ňou knedle, ale asi treba dať viacej droždia?

Pridaj komentár k receptu: