Foto: micho
zdroj Ja a stará kuchárska kniha mojej mamky :-)
120 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
I.cesto: | |
280 g |
|
70 g |
|
II.cesto: | |
500 g |
|
30 g |
|
250 ml vlažné |
|
50 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
z jedného citróna |
|
štipka |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Do hladkej múky nasekáme maslo, poriadne premiesime a dáme do chladničky.
- 2
Z hrubej múky, droždia, mlieka, cukru, žľtkov, vanilkového cukru, citrónovej kôry a soli pripravíme cesto a dáme ho na teplé miesto vykysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, položíme naň rozvaľkané tukové cesto, preložíme a rozvaľkáme. Preložíme na 1/3 ako lístkové cesto a necháme ho hodinu kysnúť. Postup ešte raz zopakujeme, necháme kysnúť pol hodiny. Potom cesto rozvaľkáme, naplníme plnkou podľa chuti, zavinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu