Závin z pľundrového cesta
Autor receptu: micho
zdroj Ja a stará kuchárska kniha mojej mamky :-)
120 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Do hladkej múky nasekáme maslo, poriadne premiesime a dáme do chladničky.
- Z hrubej múky, droždia, mlieka, cukru, žľtkov, vanilkového cukru, citrónovej kôry a soli pripravíme cesto a dáme ho na teplé miesto vykysnúť.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme, položíme naň rozvaľkané tukové cesto, preložíme a rozvaľkáme. Preložíme na 1/3 ako lístkové cesto a necháme ho hodinu kysnúť. Postup ešte raz zopakujeme, necháme kysnúť pol hodiny. Potom cesto rozvaľkáme, naplníme plnkou podľa chuti, zavinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.