Závin z pľundrového cesta

Autor receptu: micho

zdroj Ja a stará kuchárska kniha mojej mamky :-)

120 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hladkej múky nasekáme maslo, poriadne premiesime a dáme do chladničky.
  2. Z hrubej múky, droždia, mlieka, cukru, žľtkov, vanilkového cukru, citrónovej kôry a soli pripravíme cesto a dáme ho na teplé miesto vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, položíme naň rozvaľkané tukové cesto, preložíme a rozvaľkáme. Preložíme na 1/3 ako lístkové cesto a necháme ho hodinu kysnúť. Postup ešte raz zopakujeme, necháme kysnúť pol hodiny. Potom cesto rozvaľkáme, naplníme plnkou podľa chuti, zavinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.