Zaváraná kapia
Toto bude výborne v zime.
30 minút
príprava
príprava
12-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 kg |
|
1 200 ml |
|
300 ml |
|
6-7 PL (alebo podľa seba) |
|
3/4 bal. |
|
podľa potreby |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Príprava surovín.
-
2
Kapiu umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie podkovičky, alebo každý podľa seba. Nakrájanú kapiu poukladáme so suchých pohárov.
-
3
Uvaríme nálev. Vodu, ocot, cukor, nakladač zelko alebo deko dáme variť podľa návodu. Horúcim nálevom zalejeme kapiu, do každého pohára dáme ČL oleja, uzatvoríme.
- 4
Sterilizujeme 12-15 minút, zakryjeme utierkou necháme do druhého dňa vychladnúť. Dobrú chuť.
Tiež zaváraná paprika:
Ďalšie recepty:
- 4
Ďakujem Izka,toto naše varenie potrebuje aj takúto, pochúťku.