Zaváraná PAPRIKA r.2011 fotorecept

jerica - fotkajerica, 15. augusta 2011
Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica opakovanie matka múdrosti , aj tento rok som si zopakovala zavariť z našej úrody,papriky dostali porážku tak neostalo nič iné len korene Zobraziť celý popis@jerica opakovanie matka múdrosti , aj tento rok som si zopakovala zavariť z našej úrody,papriky dostali porážku tak neostalo nič iné len korene vytrhať a plody pooberať a spracovať.

Suroviny

nálev:
3,7 l
1,3 l
150 g
350 g
45 tbl
 staré
 (preosejem)




Postup

  1. 1

    pripravená umytá očistená paprika

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    základ,nálev - nepísala som bobkový list, kto má rád môže si ho pridať

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som aj stonky zo zeleru , nechám prevrieť

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nálev je pripravený , do horúceho som vložila baranie rohy na chvíľu aby málinko zmäkli , ľachšie sa vkladajú do fliaš , samozrejme ich vyberiem do pripravenej misy

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    naukladané v pohároch , postupne pridávam cesnak ktorý som si pripravila , tento rok alma papriky boli štiplavé tak čili papričky som nedávala.

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    do každého pohára pridaný zelerový list

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do každej fľašky pridám 5 zrniečok čierne korenie

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridám 5 zrniečok nové korenie

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridala som do každého pohára aj kúsky čerstvého bobkového listu , zalejem nálevom

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pred zavíčkovaním

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    sterilizujem v rúre , do pečiace plechu dám vodu poukladám poháre a sterilizujem na 180°;čas si mepamätám ale keď som videla že vo flašiach nálev tvorí bublinky vypnem rúru ,

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    foto 15.8.2011 18.44 h. 3 pardajky obor čo išiel do hrca

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    to sú tie paradajky 3ks 18.59

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    no a to už je dobre naložený paradajkami hrniec o priemeru 38 cm 21.18h zajtra dokončím , prepasírujem a prepasírované bez dochucovania dám do pohárov. Paradajok bolo za dve veľké vedrá krásne zdravé , našťastie tento rok boli vydarené:-))

    Zaváraná PAPRIKA r.2011 (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

jerica
mala som desať sedem decových a dvanásť troj decových pohárov.
Varecháčky a varecháči - Do veselého zavárania!!
marcy
toto určite vyskúšam,lebo sú všetko ingrediencie bez chémie....krásne zdokumentované :))
stefanm
10x7dcl=7,0l , 12x3dcl=3,6l spolu = 10,6l :2(?)= 5,3l !!!!Ta to asi musí byť fakt "fajnotka" keď cez zimu zješ 5 litrov papriky !!! :)Oceňujem tvoju prácu.Ako jednoducho to v recepte vyzerá!!!ale koľko to dá roboty!!!Si šikovná.
1x jerica
kata50
Krásny fotorecept. Moje Alma papriky ani nezakvitli- neviem čo sa deje? Sú pekné vysoké - 75 cm, listnaté, ale kvetov nikde. Asi už ani nebudú :-((
cistinka
Jéééj....to je perfektné...presne takéto milujem...Dva poháre si rezervujem :-)
frezia68
Takéto zaváraniny sa mi veľmi páčia a zasa si ma niečo naučila a síce baranie rožky dať do horúceho nálevu.Lebo nakladám ich do sedmičiek flašiek,ale často sú dlhšie a ťažko ich "pekne " skladám.Ináč robím ako Ty,len zelerové stonky som nedávala,pridám až o rok,lebo okrem cvikly už máme všetko.Tvoje zaváraniny sú pastvou pre oči :-)
kucharka100
@Jerica , k tvojim krásnym paprikám už len kúsok mastného chlebíka a hostina sa môže začať....milujem baranie rožky. Vždy a všade.
tatranka
Veľmi chutný a s eleganciou tebe vlastnou,precíznosťou,spracovaný recept.Recept neukladám.No nie že by som ním pohŕdala,zavaruj,ale nemám tú možnosť mať všetky tieto produkty k ruke.
Zavárala som dve fľaše červenej aj bielej kapusty,ktorá bola ako prebytok pri nedeľnom obede,aby som všetko zúžitkovala.
Takže dary tvojej záhrady ty len veselo spracúvaj.V zime sa bude kde zvrnúť.
hannah22
paráda, krásne foto aj zaváraniny, obdivujem a chválim...:))
sjuz
mňam, výborné, jerica, aj fotky nádherné, farebné:)
aj ja bez zelerovej vňate neviem robiť papriky, ani uhorky...:) dávam aj petržlenovú:)
sylvinka
stále hovorím,že si neuveriteľne šikovná a pracovitá.Jarka,si si istá, že aj tvoj deň má 24 hodín?Mne sa to nejako nezdá!:-)))
jerica
konečne som si sadla , odbehujem lebo varím paradajky,pridám foto staré desať minút.
Moje milé varecháčky & varecháči ´dakujem za milé kometíky , teraz Katke50 asi budeš mať jalové planty , stalo sa nám tiež že papriky mali kvety a plody ani náznak,len to boli PCR , almu máme každý rok a rohy tých je ešte teraz na koreni až ma to štve že je toho toľko, stále čakám a nič ruky na chrbte nie a nie vyrašiť , možno až tam hore ale to už budú asi krídla:-)
ancicka
Mňa ešte len zavaranie papriky čaká.Robievam trochu inak,ale určite tak parádne nafotiť neviem.Krásne fotky.
jerica
@ancicka pekne prosíííím ako ináč ?? , napíš !!! nemám problém si inovovať chute pri varení aj zaváraní:-))
kuchticka
@jerica , krasne foto (ako vzdy), pekny a prakticky recept, len mat doma tie plody DOMACE. Ja vsetko z toho musim kupit, tak sa neoplati, ked dostanem po celuy rok kupit vsetko cersve. Robievala som taketo rozne nakladane a zasterilizovane zeleniny kedysi doma v (Cesku). Nechcem kritizovat, ale toho "noveho koreni" sa mi zda privela. Vzdy som pola poucovana, ze na 5 guliciek c. korenia sa dava iba 1 kulicka noveho korenia, lebo ma velmi silne aroma.
babav
@jerica ,si umelkyna! Prekrasne spracovany recept,hodny odmeny.
Ja si mozem na nom iba popast oci a zaspominat na minulost ,
ked som zavarala z vlastnej urody.... zavarat kupovanu zeleninu
a ovocie sa mi neoplati.
sovka62
A keby ste ich ešte videli na živo! Sú ešte krajšie ako na obrázkoch a aj veľmi dobré. Môj manžel sa @jericin ých paprík nevie dojesť, tak mu chutia. Ďakujeme.
jatanika
@jerica , chystám sa dnes nakladať papriku, tak som nakukla, že možno spravím pár fliaš aj podľa teba a zistila som, že to robíme veľmi podobne ... tak naisto viem, že tie tvoje budú chutné :-))
jerica
@cica2 si zlatá , ďakujéém,:-)Keď nemám pridať recept na 100% ani sa neodvážim (len ja si stanem na váhu raz za pol roka) :-))
marianna76
Krásne, neviem, či by moji chlapi jedli zaváranú papriku... ale tá ozdoba zavesená úplne super, takú si aj my spravíme. len tento rok bude asi menšia, lebo máme len červené a zelené čili papričky... veď aj bob.list čerstvý natrhaný.... ale na druhý rok si aspoň kôli takejto dekorácii kúpim semienka farebných paprík. Paráda - aj deti budú potešené. Prosím Jerica, môžem si len pre seba uložiť Váš prvý obrázok?
marianna76
...á,super, práve som videla svokre fialkové papričky... no, vypýtam si... budeme mať aj my takú krásnu ozdobu... dík
alena45
mne dala kamarátka minulý rok zavárané papriky v uhorkovom náleve a boli veľmi dobré. Tiež už mám niekoľko krásnych pohárov zavarených, papriku mám v piatich farbách, pokrájanú na krúžky. Veľmi dekoratívne, tak ako Tvoje. Už sa na ne teším.
marianna76
Alenka, to je aj škoda jesť té krásne. Ja robievam na prúžky len kápiu, kôli chlebíčkom...
alena45
Marianka, ja zasa kápiu len v celých kusoch. Štvrťky alebo polovice, ako vyjde.
zuzliak
tak toto dzamkadlo moze na brazilsky karneval namiesto kvetovych nahrdelnikov :) super mliam- ukladam a az bude v lete na trhu znova spravna paprika spravim :)
jerica
@turistka práve som dokončila aj ja paričky,ešte oberiem baranie rohy a mám postarané,hlavne, že je vidieť za tebou výsledok. Tento nálev môžeš po otvorení flaše , kludne piť:-)
qaroh
Podobne robím feferónky a baranie rohy, ale trošku narežem a do každej strčím kúsok cesnaku a sušené hrozienka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia