Foto: marianne
Robievame ju doma od nepamäti.Tento nálev je presne,ako máme radi na sladko-kyslo,mama umiešala ten správný pomer pre nás....používam ho aj na uhorky,čalamádu,kápiu. Sú Zobraziť celý popis Robievame ju doma od nepamäti.Tento nálev je presne,ako máme radi na sladko-kyslo,mama umiešala ten správný pomer pre nás....používam ho aj na uhorky,čalamádu,kápiu. Sú tu podobné recepty,ale je zaváracia sezóna,tak sa možno niekomu pridá pre porovnanie.No a v zime výborná zeleninová príloha...
na 180-200 °C
Postup
-
1
Papriku vyčistíme od jadrovníka a opláchneme vo vode.
-
2
Kapustu nastrúhame na pásiky,mrkvu na hrubých slzách,cibuľu na tenké kolieska.Pridáme rascu,korenia,soľ.Necháme postáť aspoň 3 hodiny,kým pustí šťavu.
-
3
Uvaríme si nálev z vody,cukru,octu a nakladača.Ja ho nechávam prechladnúť,až je vlažný.
-
4
Vyčistenú papriku naplníme kapustovou zmesou z ktorej sme vytlačili šťavu a poukladáme do fliaš.
-
5
Zalejeme nálevom,zaviečkujeme.
-
6
Ja sterelizujem v rúre.Do hlbšieho pekáča nalejem tak vyše polovice vody,naukladám fľaše.
-
7
Hotové prevrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
Foto je z vlaňajšej zaváračky, najlepšie je na to september.
foto zo septembra 2012 , teraz ma to len čaká :-)
mám na výber :-)Kapustu kupujem na Miletičke od pestovateľa, čo viem, že je to z jeho úrody.
aj ja mám tie skoro biele papriky, to tá reďkovka bola dosť štipľavá, nikto ju nechce jesť len tak surovú, preto som s ňou vyplnila pohár s paprikami.