Zapekaný zabíjačkový koláč

Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. februára 2016
Zapekaný zabíjačkový koláč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 170,180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 g
2 ks
1 PL
Plnka:
500 g
200 g
100 g
20 g
60 g
600 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, masla, vody a zo soli vypracujeme cesto, ktoré dáme do fólie a do chladničky na 20 minút, aby sa s ním lepšie pracovalo.

  2. 2

    Z cesta vyváľame plát, ktorým vyložíme koláčovú alebo tortovú formu. Popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom a zaťažíme druhou nádobou alebo na alobal vysypeme vrecko fazule. Pečieme 20 minút pri 170 °C.

  3. 3

    Mleté mäso urestujeme na cibuľke spolu s klobáskou, pridáme pretlak a ostatné pochutiny. Zmes rozotrieme na upečené cesto.

  4. 4

    Zemiaky uvaríme, popučíme, pridáme k nim smotanu a soľ a vymiešame hustú kašu. Preložíme do cukrárenského vrecka a nastriekame na koláč. Takto pripravený koláč zapečieme pri 180 °C ešte 15 minút, kým zemiaky nebudú zlatisté.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: