Zapekaný zabíjačkový koláč
Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. februára 2016
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. februára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170,180 °C
na 170,180 °C
Postup
-
1
Z múky, vajec, masla, vody a zo soli vypracujeme cesto, ktoré dáme do fólie a do chladničky na 20 minút, aby sa s ním lepšie pracovalo.
- 2
Z cesta vyváľame plát, ktorým vyložíme koláčovú alebo tortovú formu. Popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom a zaťažíme druhou nádobou alebo na alobal vysypeme vrecko fazule. Pečieme 20 minút pri 170 °C.
- 3
Mleté mäso urestujeme na cibuľke spolu s klobáskou, pridáme pretlak a ostatné pochutiny. Zmes rozotrieme na upečené cesto.
- 4
Zemiaky uvaríme, popučíme, pridáme k nim smotanu a soľ a vymiešame hustú kašu. Preložíme do cukrárenského vrecka a nastriekame na koláč. Takto pripravený koláč zapečieme pri 180 °C ešte 15 minút, kým zemiaky nebudú zlatisté.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu