Zapekané zemiaky s mäsom
Zapekané zemiaky s mletým mäsom a bešamelom
Autor receptu: grenadka
Naše obľúbené zapekané zemiaky...
Postup
- Očistéme si zemiaky a pokrajame ich na hrubšie kolieska.
- Mäso: Cibuľu pokrajeme na drobno a orestujeme ju na oleji. Pridáme mleté mäso a orestujeme ho. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a trochu provensalského korenia. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
- Bešamel: V hrnci roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a urobíme kašu. Postupne pridávame mlieko za stáleho miešania. Nakoniec osolíme a okoreníme.
- Na spodok hlbšieho plechu rozotrieme trochu bešamelu a poukladáme polovicu zemiakov. Na zemiaky dáme mleté mäso, ktoré pokvapkáme bešamelom. Poukladáme zbytok zemiakov a polejeme zbytkom bešamelu. Pečieme pri teplote 160°C cca 1 hodinu.