Foto: dorisa
Mám kvalitnú bryndzu od súkromníka, tak skúšam recepty z nej. Halušky a nátierka už bola, tak som prichystala niečo iné.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Suroviny na zapekané zemiaky.
-
2
Zapekaciu misu z janského skla vymažeme olivovým olejom, nakrájame jednu vrstvu varených zemiakov. Posypeme provensálskym korením.
-
3
Na zemiaky navrstvíme bryndzu.
-
4
Nakoniec dáme vrstvu zemiakov, okoreníme. Možeme trocha osoliť a zas poprášime provensálskym korením. Na vrch dáme plátky masla.....a šup do rúry
-
5
Zemiaky sa nie a nie zapiecť, ale nakoniec niečo sa zapieklo. Podávame so zakysankou, alebo s kyslou uhorkou.
Diskusia k receptu