Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá príprava a vynikajúci výsledok.
25 minút
príprava
príprava
50-55 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500-600 g mleté |
|
2 ks |
|
2-3 PL |
|
1 kg |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
1 ks stredná |
|
4-5 strúčikov |
|
na vymastenie zapekacej misy |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Príprava surovín na varenie.
-
2
Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na malé kúsky, pomelieme spolu s cibuľou. Ryžu prepláchneme, necháme postáť v teplej vode. Mäso okoreníme, osolíme, pridáme vajíčka, scedené ryžu a všetko premiešame.
-
3
Zapekaciu misu vymastíme, na dno rozložíme strúčiky cesnaku v šupke, kapustu, ktorú predtým trochu prepláchneme a scedíme- Z mäsovej zmesi lyžicou urobíme guľky, rozložíme na kapustu a zakryjeme ďalšou kapustou.
-
4
V smotane rozmiešame paradajkový pretlak, prelejeme kapustu.
-
5
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 50-55 minút. Podávame s knedľou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť. Po upečení.
Diskusia k receptu