Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste fotorecept

olinecka - fotkaOlinecka, Richnava, 6. decembra 2018 8:40
Ďalšie recepty »

Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste (fotorecept)Foto: olinecka

Jednoduchá príprava a vynikajúci výsledok.

25 min
príprava
50-55 min
na 180 °C

Suroviny

500-600 g mleté
2 ks
2-3 PL
1 kg
250 ml
1 ks
1 ks stredná
4-5 strúčikov
 na vymastenie zapekacej misy
podľa chuti
podľa chuti
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Príprava surovín na varenie.

    Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na malé kúsky, pomelieme spolu s cibuľou. Ryžu prepláchneme, necháme postáť v teplej vode. Mäso okoreníme, osolíme, pridáme vajíčka, scedené ryžu a všetko premiešame.

    Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zapekaciu misu vymastíme, na dno rozložíme strúčiky cesnaku v šupke, kapustu, ktorú predtým trochu prepláchneme a scedíme- Z mäsovej zmesi lyžicou urobíme guľky, rozložíme na kapustu a zakryjeme ďalšou kapustou.

    Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V smotane rozmiešame paradajkový pretlak, prelejeme kapustu.

    Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 50-55 minút. Podávame s knedľou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť. Po upečení.

    Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist