Foto: petulka1
Tento recept som vytvorila spojením dvoch receptov z knihy Recepty zo života, tak dúfam, že bude chutiť!
40 minút
príprava
príprava
75 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
1 väčšie , alebo stehná |
|
2 kg |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
1 lyžička |
|
2 stúčiky |
|
|
|
asi 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
(tenké platky) |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a pokrajame na štvrťky. Poukladáme do pekáča, osolíme, posypeme rascou. Rozložíme na ne scedené šampiňony a cibuľu nakrájanú na tenké kolieska.
- 2
Olej zmiešame so soľou, vegetou, paprikou, horčicou a pretlačeným cesnakom. Každý kúsok kuraťa potrieme ochuteným olejom a poukladáme na zemiaky. Kto má rád môže poukladať plátky slaninky na kuriatko (odporúčam) a posypeme tvrdým syrom.
- 3
Nakoniec všetko polejeme smotanou, zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na 1 hodinu.(na teplom vzduchu asi na 150 stupňoch) Potom odkryjeme a dopečieme do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu