Zapekané cukinové mištičky

Autor receptu: izabella929

Zeleninu a zvlášť cukinu považujem za veľmi všestranne použiteľnú.Rada robím z nej vynikajúce šaláty, plním a dokonca som ňou plnila aj papriku na sladkokyslo.

4
porcie
70 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si očistím , pokrájam na mesiačiky a dám variť v slanej vode.Nenechám ich celkom dovariť, lebo sa budú zapekať spolu s cukinou.Bravčovú lopatku zomeliem, pridám k nej pokrájaný cesnak, soľ, korenie a štipku čevenej mletej papriky a vajce. Hmotu pomiešam.Z cukiny nakrájam kolieska hrubé asi 4 cm, vydlabem do nich otvor pre plnku.Mištičky naplním plnkou, uložím do pekáča spolu so zamiakmi a zapekám 30 minút. Pokial sa cukina a zemiaky zapekajú, urobím si kôprovú omáčku.Do rajnice dám 1 lyžicu masla roztopiť a hneď pridím 2 lyžice hladkej múky, chvíľku nechám posmažiť a zalejem mliekom.
  2. Za stáleho miešania vytvorím hustú omáčku, do ktorej po rozvarení múky, pridám smotanu a na záver nasypem na drobno pokájaný kôpor.Ešte chvíľku nechám prejsť varom a omáčku odstaví zo sporáka. Na tanier servírujem plnené mištičky, zemiaky a zalejem to kôprovou omáčkou.