Zapekané cuketové lodičky
Foto: roma1106
4-6
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cuketu umyjeme, NEšúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme dužinu so zrniečkami. Vydlabanú cuketu poukladáme na plech a potrieme/pokvapkáme troškou olivového oleja a posolíme.
- 2
Predvaríme si zemiaky a karfiol (tak na polku uvarené). Scedíme a nakrájame na plátky alebo kocky.
- 3
Na plátky alebo kocky nakrájame slaninu, oštiepok (syr) a cibuľu.
- 4
Do cuketových lodičiek ukladáme pripravené suroviny (slanina-syr-zemiak-slanina-syr-zemiak…) a pomedzi navrch cibuľa. Alebo zmiešame zemiaky s karfiolom a so syrom. Následne môžeme po vrchu pokvapkať trošku oleja.
- 5
Povegetovať/posoliť. Pokoreniť. Dochutiť podľa seba. Vrch prikryť plátkami syra/oštiepku. Pečieme na cca 180 stupňoch približne 20 minút. Priebežne kontrolujeme.
Tiež zapekaná cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu