Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 35 ročná žena, madarsko, 14. októbra 2017 13:03
Ďalšie jej recepty »

Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom (fotorecept)Foto: cesminaz

Smotanové zemiaky pozná snáď každý. Väčšinou sa k nim pripravuje príloha zvlášť, ale v tomto recepte máme už všetko v jednom plechu ;-) Jednoduché, málo pracné, výborné jedlo :-)

45 min
na 190 °C

Suroviny

6 ks
z 1 kuraťa
400 ml (30%)
1 ks
1/2 KL
1 KL
podľa chuti
1,5 KL
1 PL
 trocha
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si potrebné veci. Mleté korenie, rozmarín, drvenú červenú papriku, alebo mletú - ako chcete. Dalej olej, alebo masť na vymazanie plechu a 2x200 ml šlahačky nesladenej. Nech má aspoň 30% :-) Dalej 6 väčších zemiakov, kuracie prsia z jedného kuraťa a nejaký menší pekáč, alebo plech. Zemiaky si pokrájame na tenké plátky 0,5 cm a mäso na kocky/kúsky. Šlahačku vylejeme do misky, pridáme 1 vajce a 1 kopcovitejšiu PL múky a poriadne rozhabarkujeme. Mám odskúšané aj bez múky, ale kedže čerstvé mäso púšta šťavu, tak sa mi tá šlahačka akoby zrazila. Hrčky šlahačky boli zvlášť a štava z mäsa zasa zvlášť, nechcelo sa to spojiť :-) Bolo to chutné, ale nie práve vábne na pohlad :-)

    Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pripravené zemiaky nalejeme polovicu šlahačky, osolíme, dáme korenie, rozmarín a drvenú papriku (pul biber). Poriadne premiešame a pridáme aj mäso s ktorým to tiež dobre premiešame. Plech/pekáč vytrieme bud olejom, alebo kačacou masťou a následne doňho vlejeme zemiaky. Rovnomerne ich rozložíme, ale mäso poschovávajte pod zemiaky nech je počas pečenia v smotane :-) Celé zalejeme zvyšnou šlahačkou, posypeme trochou rozmarínu, papriky a dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C na 45 minút. Treba si to sledovat a aj pichnút do zemiakov či sú už mäkké. Medzi pečením som 2-3x pomykala v rúre pekáčom :-)

    Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krásne upečené a šťavnaté :-) Mäso vôbec nieje vysušené, akoby si niektorý mysleli. Kto chce, ten môže namiesto kuracích pŕs dať na menšie kúsky pokrájané vykostené horné stehno.

    Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jednoduché, málo pracné jedlo pre celú rodinu z jedného plechu ;-P Prajem dobrú chuť.

    Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist