Zapečené zemiaky
Zapečené zemiaky

Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 14. októbra 2017
Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Smotanové zemiaky pozná snáď každý. Väčšinou sa k nim pripravuje príloha zvlášť, ale v tomto recepte máme už všetko v jednom plechu ;-) Zobraziť celý popis Smotanové zemiaky pozná snáď každý. Väčšinou sa k nim pripravuje príloha zvlášť, ale v tomto recepte máme už všetko v jednom plechu ;-) Jednoduché, málo pracné, výborné jedlo :-)

45 minút
na 190 °C

Suroviny

6 ks
z 1 kuraťa
400 ml (30%)
1 ks
1/2 KL
1 KL
podľa chuti
1,5 KL
1 PL
 trocha




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné veci. Mleté korenie, rozmarín, drvenú červenú papriku, alebo mletú - ako chcete. Dalej olej, alebo masť na vymazanie plechu a 2x200 ml šlahačky nesladenej. Nech má aspoň 30% :-) Dalej 6 väčších zemiakov, kuracie prsia z jedného kuraťa a nejaký menší pekáč, alebo plech. Zemiaky si pokrájame na tenké plátky 0,5 cm a mäso na kocky/kúsky. Šlahačku vylejeme do misky, pridáme 1 vajce a 1 kopcovitejšiu PL múky a poriadne rozhabarkujeme. Mám odskúšané aj bez múky, ale kedže čerstvé mäso púšta šťavu, tak sa mi tá šlahačka akoby zrazila. Hrčky šlahačky boli zvlášť a štava z mäsa zasa zvlášť, nechcelo sa to spojiť :-) Bolo to chutné, ale nie práve vábne na pohlad :-)

    Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pripravené zemiaky nalejeme polovicu šlahačky, osolíme, dáme korenie, rozmarín a drvenú papriku (pul biber). Poriadne premiešame a pridáme aj mäso s ktorým to tiež dobre premiešame. Plech/pekáč vytrieme bud olejom, alebo kačacou masťou a následne doňho vlejeme zemiaky. Rovnomerne ich rozložíme, ale mäso poschovávajte pod zemiaky nech je počas pečenia v smotane :-) Celé zalejeme zvyšnou šlahačkou, posypeme trochou rozmarínu, papriky a dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C na 45 minút. Treba si to sledovat a aj pichnút do zemiakov či sú už mäkké. Medzi pečením som 2-3x pomykala v rúre pekáčom :-)

    Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krásne upečené a šťavnaté :-) Mäso vôbec nieje vysušené, akoby si niektorý mysleli. Kto chce, ten môže namiesto kuracích pŕs dať na menšie kúsky pokrájané vykostené horné stehno.

    Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jednoduché, málo pracné jedlo pre celú rodinu z jedného plechu ;-P Prajem dobrú chuť.

    Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jack
To vyzerá fajn.Hneď by som okoštovala;-)
radost
všetkým slovíčkam chvály verím..kľudne s vnadami..málo surovín..málo práce kol toho-v jednom hrnci šup do rúry-a rýchlo hotovo...
vďaka
nech ťa denne úspech.. radosť čaká..:-)
cesminaz
@Afataga :-) vykostit a pokrájat je pre niekoho pracnejšie a preto je to s tymi prsiami tiez dobrá alternatíva a rychlovka :-) @Jack @Monty dakujem vám,ste milé :-) Som rada,ze sa vám jedlo pozdáva. Milá @Radost čítanie tvojich komentíkov mi vzdy vyčarí úsmev na tvári :-) Prajem vela zdravia a pekny večer!
evanaaa
Robievam takéto z vykostených stehien - apropo, @Cesminaz , vykostené stehná predávajú, netreba sa s nimi babrať zvlášť, len ich prípadne upraviť - zemiaky dávam naspodok a na ne tie stehná vcelku, ale ich predtým narýchlo opečiem na panvici a výpekom všetko zalejem, a na to tú smotanu, bez múky. Ale je jedno ako sú pripravené, vždy je to chutná papanica, ako tá tvoja. Niekedy dám na stehná aj plátky syra......
izabella929
@cesminaz , práve včera som ich videla na jednej stránke, ale boli v pekáči a vyzerali božsky..)myslela som že dnes budú na obed, ale nestihla som už..aj tvoje sú perfiš vydarené..
siisa
Všetky prísady sľubujú úžasný chuťový zážitok, výborne si navarila milá @Cesminaz :)
cesminaz
Dakujem vám za nahliadnutie a vase komentíky :-) Je to fakt chutné a jednoduché jedlo.Prajem pekný den!
cesminaz
@Afataga :-)) ako som len mohla pochybovať!? :-)) Inak ked mám náladu, ja si ich vykostím za 5minút,takze neni problém :-) @Havino aj tvoje zemiaky vyzerajú vyborne.Urcite raz vyskusam :-) @Patroveckypitrs :-) dakujem.
veresova
Výborný recept,len 6zemiakov je malo,ja som pridala ešte 4,ale je to fantasticke,vdaka