Zapečené zemiaky s jablkom a kuracími krídlami fotorecept
Foto: cesminaz
Rýchly a veľmi chutný obed alebo večera :-)
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Potrebujeme cca 2 kg zemiakov, 2 väčšie zelenšie jablká - tie sú kyselkavejšie, 3 stredne veľké cibule, 5-6 strúčikov cesnaku a kuracie krídla, poprípade iné kuracie mäso. Všetku zeleninu očistíme spolu s jablkami. Zemiaky prerežeme pozdĺž na štvrťky a tie pokrájame ešte na 3-4 časti, záleží od veľkosti zemiaku. Tak isto k nim pokrájame aj jablká. Cibuľu na mesiačiky a cesnak na drobno. Všetko dáme do jednej misky, pridáme olej, cca 1,5 kl soli, korenie a dobre premiešame. Krídla som trochu premiešala s olejom, potom osolila, dala mleté korenie a trochu Cayenne.
-
2
Zemiaky rovnomerne rozložíme na plech a medzi to hore-dole vložíme mäso. Krídla som ešte zvrchu natrela cesnakovým jogurtom a posypala oreganom. Ale inak čo sa týka ochutenia mäsa, si kľudne môžete zvoliť vlastné bylinky/koreniny :-) Takto šupneme pekáč do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C a pečieme odokryté 1 h.
-
3
Hotové :-)
-
4
Zemiaky v takejto kombinácii chutia výborne :-) Nielen cibuľa a cesnak, ale najmä tie jablká tomu celému dajú prekvapujúco výbornú chuť :-) Kľudne si takéto zemiaky môžte pripraviť bez toho mäsa, len ako prílohu k čomukoľvek :-) Dobrú chuť.
:-) darmo,rodinka chce niekedy aj zmenu,takze sa treba občas takto vynájst ;-)) Ale kludne a smelo skús,fakt to spolu super pasuje :-) Pozdravujem. @Terinka55 dakujem,si zlatá :-))