Zapečená paštéta s bylinkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
15-30 minút
na 190 °C

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou. Potom pridáme ešte vajcia, na masti opraženú cibuľu, múku a všetko dôkladne premiešame. Dochutíme cesnakom, soľou, korením, citrónovou kôrou a nasekanou čili papričkou.
  2. Takto pripravenú paštétu dáme aspoň na 2 hodiny odležať a potom môžeme plniť: keramické misky vyložíme pomúčeným plátkom lístkového cesta, naplníme paštétou, pridáme pár vetvičiek byliniek a „pokrievku“ z lístkového cesta s malým otvorom uprostred, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom.
  3. Preložíme cez prečnievajúce cesto, ešte raz potrieme vajcom, posypeme makom a hrubou soľou a dáme piecť do rúry pri teplote 190 stupňov Celzia na 15 – 30 minút.