Marináda
Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď.* Podstata je, aby mäso na marinovanie bolo vopred
tepelne spracované.
5 - 7 porcií |
15 minút príprava |
Postup
- Suroviny na nálev povaríme asi sedem minút. Prelejeme cez jemné sitko a necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme ostatné suroviny na marinádu. Do sklenej väčšej misy nakrájame cibuľu na drobno. Uhorky strúhame na strúhadle s malými okami a očistené jablká zbavené jadier a šupiek strúhame tiež na malých okách.
- Pridáme ostatné suroviny na marinádu a pripravený nálev, všetko to spolu premiešame.
- Potom zmes naložíme do skla postupne s mäsom. Ja som použil burgundu, je to údené stehno tepelne opracované, ale chcel som ho mať chutnejšie, tak som ho piekol ešte v rúre a vychladnuté nakrájal.
- Takto naložené v marináde som ho nechal v chlade 24 hodín, aby sa chute prepojili.
- Oplatilo sa čakať, je to potom dobré. Môže sa to jesť s chlebom, alebo uvarenými štuchanými zemiakmi. Do tejto marinády sa dajú použiť aj ryby alebo uvarené biele mäso. Už som robil aj s vareným kuraťom aj s tým je to dobré.
- Pretože toho bolo dosť tak so zvyšku marinády a údeného som spravil takýto šalát. Pridal som tam hrášok s mrkvou a varené vajcia a zemiaky.