Zajac na čiernom pive fotorecept

pavas - fotkapavas, 22. apríla 2012
Zajac na čiernom pive (fotorecept)
Foto: pavas

Tento recept som dostal od jedného dobrého kamaráta a pochutil aj manželke, ktorá tento druh mäsa práve nevyhľadávala. Mäsko je mäkké, ide pekne od kosti

4
porcie
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  menší
150 g
2 ks
1/4 l
1 PL
1 PL
2  kocky
1 PL
kúsok
 zelená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tenké plátky slaniny, ...

    Zajac na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...kolieska cibule...

    Zajac na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a väčšie kúsky zajaca postupne zo všetkých strán opečieme.

    Zajac na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko vyberieme a pripravíme omáčku. Do šťavy pridáme korenie, sekanú petržlenovú vňať, bobkový list, horčicu a cukor. Osolíme, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme pivom a povaríme.

    Zajac na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do omáčky vložíme mäso, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Pred dovarením pridáme opečenú slaninu a cibuľu.

    Zajac na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: