Zajac na čiernom pive (fotorecept)

Autor receptu: pavas

Tento recept som dostal od jedného dobrého kamaráta a pochutil aj manželke, ktorá tento druh mäsa práve nevyhľadávala. Mäsko je mäkké, ide pekne od kosti

4
porcie
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tenké plátky slaniny, ...
  2. ...kolieska cibule...
  3. ...a väčšie kúsky zajaca postupne zo všetkých strán opečieme.
  4. Všetko vyberieme a pripravíme omáčku. Do šťavy pridáme korenie, sekanú petržlenovú vňať, bobkový list, horčicu a cukor. Osolíme, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme pivom a povaríme.
  5. Do omáčky vložíme mäso, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Pred dovarením pridáme opečenú slaninu a cibuľu.
  6. Podávame s chlebom.