Zajac na čiernom pive (fotorecept)
Autor receptu: pavas
Tento recept som dostal od jedného dobrého kamaráta a pochutil aj manželke, ktorá tento druh mäsa práve nevyhľadávala. Mäsko je mäkké, ide pekne od kosti
4 porcie |
20 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Tenké plátky slaniny, ...
- ...kolieska cibule...
- ...a väčšie kúsky zajaca postupne zo všetkých strán opečieme.
- Všetko vyberieme a pripravíme omáčku. Do šťavy pridáme korenie, sekanú petržlenovú vňať, bobkový list, horčicu a cukor. Osolíme, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme pivom a povaríme.
- Do omáčky vložíme mäso, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Pred dovarením pridáme opečenú slaninu a cibuľu.
- Podávame s chlebom.