Naša prvá terina fotorecept

2010 - bez fotky2010, 21. júna 2010
Naša prvá terina (fotorecept)
Foto: 2010

Terina je povodne obycajne lacne francuzske jedlo na hrubo spravena pastika z toho co bolo , ktore bolo ponukane namedznym robotnikom na gazdovstvach. Zobraziť celý popisTerina je povodne obycajne lacne francuzske jedlo na hrubo spravena pastika z toho co bolo , ktore bolo ponukane namedznym robotnikom na gazdovstvach. Postupom casu sa zmenila na jedlo co sa podava v luxusnych restauraciach ,mozno preto ze priprava je zdlhavejsia a vysledok vyzera draho.Dobre je mat specialnu nadobu "terrine" a druhu nadobu na vodny kupel "bain maire" lebo terina sa pecie vo vodnom kupeli v rure.

20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

250  g
250  g
350  g
50  ml
125  ml
1  hrncek
1 ks
1/2  hrnceka
100  g
2  struciky
3  lyzice
1 lyzica
300  g
8 ks




Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejeme olej a maslo pridame cibulku a cesnak a spenime Pridame na platky nakrajane hriby a cca.5 minut podusime .Hriby vyberieme a odlozime ochladnut. Sparglu dame rychlo zavarit do osolenej vody cca. 2 minuty a odlozime.

    Naša prvá terina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do tej istej panvice po hriboch pridame vino a zvysime plamen a dame tretinu hribov znova podusit a ochutit a zredukujeme vino..Do mixeru dame bravcove maso ,kuracie maso pridame cast podusenych hribov a vajicko, smotanu a struhanku a premixujeme. Pomerne kratko aby bola stale hrubsia konzistencia. Dame do misky a primiesame petrzlen sol a korenie podla chuti.

    Naša prvá terina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do nadoby terriny vlozime na platky nakrajanu dlhu slaninku a vylozime dno a boky. Zacneme vkladat vrstvy ako sa nam paci .My sme dali prvu vrstvu na platky nakrajanych hribov na to vrstvu mleteho masa, na to sme poukladali sparglu znova vrstvu masa a zakoncili sme vrstvou na platky nakrajanymi hribami.

    Naša prvá terina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozohrejeme ruru na cca 180 C a terrinu s pokrievkou vlozime do vodneho kupela ( bain maire) ktoru naplnime do 2/3 a pecieme cca 1 hodinu. Skusime spajglou , pichneme ked je cista je to hotove . Vyberieme a pri ochladovani dame foliu a zacneme zatazovat ,( tehla je idealna ). Vychladnutu dame do ladnicky aby presla chutami cca. 2 dni .U nas je vela neovladatelnych ochutnavacov.Takze bola ukrajovana dakym ? a ked som sa rano zobudil bolo znej dobre odjedene. Servirujeme s dobrym chlebom , pohar vina ...salat ani netreba.

    Naša prvá terina (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sjuz
tiež som už pár krát robila terinu:) , a fakt stačí dobrý chlieb a víno...
pekná:)
2010
alexdidi,
budeme robit znovu mala velky uspech ale tiez len podobnu, relativne jednoduchu.
hannah22
pekne predvedený recept, ste šikovný a tá špargľa a celý výsledok, s prepáčením slintám , hmm ... :))
babidka
pekne si ma navnadil :-) specialnu nadobu sice nemam / musim asi pohladat po internete / ale mam taku sklenenu misku co na to mozno bude vhodna . uvarit terinu sa uz chystam...ojojoj , velmi dlho - ale tato ma dostala :-))))
alexdidi
@2010 ,navnadil si ma na tú terinu veľmi...od včera rozmýšľam, ako a v čom ju urobím, keďže špeciálnu nádobu nemám, ale už viem - urobím ju vo forme na biskupský chlebík...už sa na ňu teším
2010
alexdidi, presne cokolvek co vydrzi teplotu v rure plus alu. folia na zakrytie
babi
Táto tretia alebo štvrtá... sa mi páči viac ale to asi len preto, že hríby nemôžem.
Ja som už terinu robila a nie veru v špecialnej nádobe, ale vo forme z varného skla na biskupský chlebík. Dobre som to zakryla a utesnila dvoma vrstvami alobalu a myslím, že sa ceľkom podarila - nám chutila



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia