X-tý Bezlepkový chlebík

ppokia - fotkappokia, 3. decembra 2011
X-tý Bezlepkový chlebík
Foto: ppokia

Myslím že názov je výstižný.Takže už som ich robila moc ale tento je ozaj chuťou na nerozoznanie od klasického.(aspoň mne tak chutí)

30 minút
príprava
35-45 minút
na 250-200 °C

Suroviny

300 g
50 g
50 g
20 g
1 dc na kvások + cukor
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl (zarovnaná)
1 PL
1 PL
3 dcl teplej
1 čl




Postup

  1. 1

    Z mlieka,cukru a kvasníc si spravíme kvások.Do mixéra si dáme všetky múky a koreniny. Pridáme tekuté suroviny a nakoniec kvások.Vymiesime cesto na polotuhé nie husté a dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy.Navlhčenými rukami potrieme vrch chlebíka a necháme kysnúť 30min.pod utierkou. Počas kysnutia ešte raz potrieme vrch chlebíka teplou vodou.

    X-tý Bezlepkový chlebík - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnutý chlebík vložíme do vyhriatej rúry a dáme piecť.El. pec 250°C asi 10-15 min.kým nechytí kôrku potom môžeme otvoriť potrieť teplou vodou a dopekať na 200°C asi 35 min. Ak chcete tmavšiu kôrku nechať dlhšie tak 10 min nie viac.Podľa toho ako komu pečie pec.

    X-tý Bezlepkový chlebík - obrázok 2
  3. 3

    Hotoví chlebík nádherne vonia, nechám troch vychladnúť. Polo teplí nakrájam, syn medzitým zje krajce chlebíka.(a to nemá celiakiu, len mu chutí). Polovičku dám do nikrot. sáčka a do umelej mysky a šup do mrazničky.druhu polku mám tiež v sáčku a umelej myske ale v chladničke.

    X-tý Bezlepkový chlebík - obrázok 3
  4. 4

    Chlebík pred použitím dám do mikrovlnky na 30sek zohriať.S takýmto chlebíkom som si konečne pochutnala na husacom tuku a parikou v oleji mňam :-).Alebo do hriankovača si spravím hrianky.Vydrží veľmi dlho a vždy chutný.

Diskusia k receptu

hexxic
vyzerá veľmi dobre, a to psyllium sa mi tam páči...
ppokia
Psyllium- je veľmi dobrá a zdravá vláknina a rada ju pridávam do produktov ktoré pečiem.
butrus
chlebik vyzera vyborne, kolko toho mlieka treba dat?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia