X-tý Bezlepkový chlebík

Autor receptu: ppokia

Myslím že názov je výstižný.Takže už som ich robila moc ale tento je ozaj chuťou na nerozoznanie od klasického.(aspoň mne tak chutí)

30 minút
príprava
35-45 minút
na 250-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka,cukru a kvasníc si spravíme kvások.Do mixéra si dáme všetky múky a koreniny. Pridáme tekuté suroviny a nakoniec kvások.Vymiesime cesto na polotuhé nie husté a dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy.Navlhčenými rukami potrieme vrch chlebíka a necháme kysnúť 30min.pod utierkou. Počas kysnutia ešte raz potrieme vrch chlebíka teplou vodou.
  2. Vykysnutý chlebík vložíme do vyhriatej rúry a dáme piecť.El. pec 250°C asi 10-15 min.kým nechytí kôrku potom môžeme otvoriť potrieť teplou vodou a dopekať na 200°C asi 35 min. Ak chcete tmavšiu kôrku nechať dlhšie tak 10 min nie viac.Podľa toho ako komu pečie pec.
  3. Hotoví chlebík nádherne vonia, nechám troch vychladnúť. Polo teplí nakrájam, syn medzitým zje krajce chlebíka.(a to nemá celiakiu, len mu chutí). Polovičku dám do nikrot. sáčka a do umelej mysky a šup do mrazničky.druhu polku mám tiež v sáčku a umelej myske ale v chladničke.
  4. Chlebík pred použitím dám do mikrovlnky na 30sek zohriať.S takýmto chlebíkom som si konečne pochutnala na husacom tuku a parikou v oleji mňam :-).Alebo do hriankovača si spravím hrianky.Vydrží veľmi dlho a vždy chutný.