Vysmažený sírovec

hubarka35 - fotkahubarka35, 3. mája 2014
Vysmažený sírovec
Foto: hubarka35

Práve je sezona tejto vynikajúcej huby....pridávam nebíčko v papulke.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
1 ks
Trojobal:
 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sírovec očistíme a umyjeme.

    Vysmažený sírovec - obrázok 1
  2. 2

    Povaríme z bujonom vo vode,ocedíme,posypeme gril korením a paprikou.

    Vysmažený sírovec - obrázok 2
  3. 3

    Obalíme v múke,vajci a strúhanke.

    Vysmažený sírovec - obrázok 3
  4. 4

    Vysmažíme a podávame z varenými zemiakmi.

    Vysmažený sírovec - obrázok 4

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
mne by bolo ľúto ho variť v bujóne, alebo koreniť, ak je mladý - vôbec nie je treba predvárať, ak starší - vraj namočiť na dlhšie do mlieka, ale sírovec by som si teda dala rada...
Sto ludí sto chutí.....starší nezbieram nieje dobrý už...do mlieka netreba namáčať na dlhšie.nesmrdí ani nepáchne....z koreninami chutí lepšie....aspon u nás,aj zaváram na sladko-kyslo.Aj gulášik bude,či karbonátky....
Uz je sirovec!? Na ten se tesim! Mam jeste par platku na mrazaku ale cerstvy je nejlepsi. S tim dochucovanim myslim zalezi na tom, na kterem strome sirovec vyrostl. Mela jsem minuly rok z tresnoveho parezu a byl tako lahodný, ze jedine sul a pepr. Diskuze na tema sirovec na ruznych houbovych portalech jsou take zajimave, hezke a poucne cteni.
Recepty, kde sa objaví bujón, už ďalej ani nečítam!
S bujónom navarí každý - bez bujónu iba kuchár.
Bujón- nie je korenie!
Sírovec je vynikajúci aj bez bujónu!

Pridaj komentár k receptu: