Vysmážaný pečeňovec dubový (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

...ešte včera mne neznámá huba dnes naplnila moje brucho ....chutila

60 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ... takto vyzerá ,, PEČEŇOVEC DUBOVÝ ,, , jako na potvoru som nemal foťák pri sebe aby som ho odfotil priamo na strome
  2. povrch je mazglavý, ale vrchná ,,koža ,, sa dá stiahnúť ,,,potom je to už OK ..... to žlté v pozadi je spodná časť pečeňovca dubového
  3. ...nakrájal som ho na cm plátky
  4. ...tie som potom dal povariť na 10 minut do vody , po 10 minutách som ich zlial cez sitko a nechal vychladnúť
  5. .... pripravíme si trojobal , mlieko z vajcom
  6. podla rady som pridal aj trochu mletého korenia a osolil
  7. vychladnuté plátky pečeňovca dubového posolíme
  8. ... obalíme v hladkej múke
  9. namočíme do vajíčka
  10. obalíme v strúhanke
  11. pripravené na vysmážanie
  12. .... dozlatova osmahneme z oboch strán
  13. hotové preložíme na servítku aby ,,vypila,, prebytočný tuk
  14. pobával som sám sebe zo zemiakovým piré ....unás huby jem iba ja
  15. .... tak DOBRÚ CHUŤ