Vysmážaný pečeňovec dubový (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
...ešte včera mne neznámá huba dnes naplnila moje brucho ....chutila
60 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- ... takto vyzerá ,, PEČEŇOVEC DUBOVÝ ,, , jako na potvoru som nemal foťák pri sebe aby som ho odfotil priamo na strome
- povrch je mazglavý, ale vrchná ,,koža ,, sa dá stiahnúť ,,,potom je to už OK ..... to žlté v pozadi je spodná časť pečeňovca dubového
- ...nakrájal som ho na cm plátky
- ...tie som potom dal povariť na 10 minut do vody , po 10 minutách som ich zlial cez sitko a nechal vychladnúť
- .... pripravíme si trojobal , mlieko z vajcom
- podla rady som pridal aj trochu mletého korenia a osolil
- vychladnuté plátky pečeňovca dubového posolíme
- ... obalíme v hladkej múke
- namočíme do vajíčka
- obalíme v strúhanke
- pripravené na vysmážanie
- .... dozlatova osmahneme z oboch strán
- hotové preložíme na servítku aby ,,vypila,, prebytočný tuk
- pobával som sám sebe zo zemiakovým piré ....unás huby jem iba ja
- .... tak DOBRÚ CHUŤ