Vyprážané krevety

Vyprážané krevety s paradajkami a so zázvorom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. V rajničke na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme lúpané paradajky a privedieme k varu. Pridáme nastrúhaný zázvor, soľ, korenie, sójovú omáčku a hnedý cukor. Varíme zhruba 15 minút podľa potreby, kým celá zmes nezhustne. Zmes necháme vychladnúť a primiešame biely sezam.
  2. Krevety zbavíme škrupiny a nožom mierne narežeme pozdĺž chrbta a vyberieme črievko. Následne ich obalíme v múke, vo vajci, v panko strúhanke a vypražíme v oleji.
  3. Krevety vyberieme z oleja, za pomoci kuchynskej utierky ich zbavíme prebytočného tuku a zmiešame s pripravenou paradajkovou zmesou.