Vyprážané krevety
Vyprážané krevety s paradajkami a so zázvorom
Autor receptu: redakcia
Postup- V rajničke na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme lúpané paradajky a privedieme k varu. Pridáme nastrúhaný zázvor, soľ, korenie, sójovú omáčku a hnedý cukor. Varíme zhruba 15 minút podľa potreby, kým celá zmes nezhustne. Zmes necháme vychladnúť a primiešame biely
sezam.
- Krevety zbavíme škrupiny a nožom mierne
narežeme pozdĺž chrbta a vyberieme črievko.
Následne ich obalíme v múke, vo vajci, v panko
strúhanke a vypražíme v oleji.
- Krevety vyberieme z oleja, za pomoci kuchynskej utierky ich zbavíme prebytočného tuku a zmiešame s pripravenou paradajkovou zmesou.
|