Vyprážané hrbaté morčacie rezne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
V sobotu som pripravila na obed veľmi chutné hrbaté rezníky z morčacích pŕs..na obalovanie som použila staršie pečivo, ktoré som pokrájala na drobné pol centimetrové kocky..rezne sú šťavnaté, nevysušia sa pri vyprážaní a zvonka vynikajúce chrumkavé..príloha bola zemiakový šalát..
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie prsia som umyla , osušila a pokrájala na úzke tenké pásy..osolila a okorenila som ich..
- starší chlieb som pokrájala na drobné kocky 1/2cm x1/2 cm.
- rozbila som vajíčka, pridala som k nim soľ, korenie a kukuričný škrob, môžete použiť aj hladkú múku...a všetko som zmiešala..rezeň som v nich obalila..
- obalila som ich v kocočkách...treba troška pritlačiť, aby sa počas pečania neodlepili z mäsa..
- vyprážala som ich na masti ku ktorej som pridala olej..vyprážala som na slabšom plameni..
- vypražené som ukladala na kuchynskú útierku a potom dala na tanier...
- podávala som k nim zemiakový šalát s majonézou...