Trocha vlažnej vody odoberieme, pridáme cukor a droždie a dáme si urobiť kvások. Trvá to asi tak 15-20 minút.
Múku si preosejeme, pridáme do nej citrónovú kôru, citrónovú šťavu, rum, žĺtky rozšľahané vo vlažnej vode, rozpustené maslo a kvások. Cesto dobre vypracujeme.
Cesto je vypracované, dáme ho na teplé miesto na 60 minút nakysnúť.
Keď máme cesto nakysnuté rozdelíme ho na 7 častí a vypracujeme bochníky, ktoré necháme ešte 10 minút nakysnúť.
Každý bochník rozvaľkáme na menšie koliesko, priemer asi 20 cm.
Radielkom rozkrájame na 8 trojuholníkov a do každého stredu trojuholníka ešte urobíme pásik.
Každý trojuholník od špica prevlečieme.
Dáme vypražiť z každej strany po 2-3 minútky do rozohriateho oleja.
Povyberáme na papierovú utierku, aby stiekol olej a posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.
Tu už sú vypražené a pocukrované všetky.