Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi fotorecept
Foto: pusta
Pečeň - mala som bravčovú, som obalila v pikantnom cestíčku, strúhanke a potom som ju vypražila. Cestíčko som spravila zmiešaním vajec s trochou mlieka, Zobraziť celý popisPečeň - mala som bravčovú, som obalila v pikantnom cestíčku, strúhanke a potom som ju vypražila. Cestíčko som spravila zmiešaním vajec s trochou mlieka, múky a štipľavej mletej červenej papriky. Do cestíčka, ktoré má byť husté, možno pridať aj iné koreniny a bylinky podľa vlastnej chuti, čím je recept značne variabilný. Tiež možno použiť pečeň teľaciu alebo hydinovú. Podávala som s opekanými novými zemiakmi, plátkami jablk a pomarančov.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
600 g /teľacia/hydinová |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
5-6 PL |
|
1 - 2 CL |
|
200 ml |
|
600 g |
|
podľa chuti |
|
4 PL na opekanie zemiakov |
|
p.p |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Nové zemiaky som umyla, neošúpala som ich a varila som ich v celku len 10 minút v osolenej vode.
-
2
Po tejto dobe som ich scedila a nechala som ich na cedníku vychladnúť a vychladnuté som ich pokrájala na kolieska hrubé asi 5 mm. Varila som len pre 2 osoby, rozpis je pre 4 osoby.
-
3
Bravčovú pečeň som pokrájala na rezne hrubé 8-10 mm. Tip: pečeň sa dobre krája, ak ju predtým dáme na 20 minút do mrazničky.
-
4
Do pekáčika som rozklepla vajce a priliala som mlieko.
-
5
Pridala som múku a štipľavú mletú červenú papriku.
-
6
Pomocou vidličky som som spracovala uvedené suroviny na hladké husté cestíčko, ktoré som však neosolila.
-
7
Pripravila som si aj strúhanku a pečeňové rezne som pomocou vidličky obalila najprv v cestíčku..
-
8
...a potom v strúhanke.
-
9
V menšom hrnci som rozpálila vyššiu vrstvu oleja, najprv som vyprážala na veľkom plameni, ked jedna strana dostala zlato-hnedú farbu, som pečeň obrátila, prikryla som hrniec pokrievkou, plameň som stiahla na minimum a vypražila som ju aj z druhej strany. Týmto spôsobom vyprážania sa obal na pečeni pekne nafúkne.
-
10
Vypraženú pečeň som dala na papierovú kuchyňskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk. Na druhej panvici som súčasne opekala kolieska zemiakov na rozpálenom oleji do červena, jablko som pokrájala na mesiačiky a pomaranč na plátky. Pečeň som solila až na tanieri tesne pred podávaním, obložila som ju opekanými zemiakmi, mesiačikmi jablk a plátkami pomaranča.
Obal na vyprážaných jedlách sa "nafúkne" aj vtedy, keď pridáte do rozšľahaných vajíčok bublinkovú vodu, alebo aj trochu piva. Potom sú rezne tzv. hospodské.