Vynikajúce zemiakové pagáče mäkučké aj na druhý deň
Foto: preludko
Keď sa v našej rodine pečú je prioritou robiť hneď z dvojtej dávky !!! Veľmi nám chutia. Dúfam môj recept pomôže aj Vám Zobraziť celý popis Keď sa v našej rodine pečú je prioritou robiť hneď z dvojtej dávky !!! Veľmi nám chutia. Dúfam môj recept pomôže aj Vám :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Spravíme si kvások, ktorý pozostáva z mlieka a droždia. Ja do kvasu, pridám aj lyžičku cukru. Poprípade, kto nemá mlieko môže použiť aj čistú pitnú vodu. Spravíme si cesto zo zvyšných prísad : hladká múka ( múčku preosejeme cez sito, aby nám pekne nakyslo cesto), olej, soľ, pridáme uvarené pretisnuté zemiaky. Cesto necháme zhruba hodinu kysnúť.Počas kysnutia dvakrát premiešame v miske.
- 2
Keď nám cesto nakyslo, vyvaľkáme zhruba na 1 cm a vykrajujeme kolieska ľubovolnej veľkosti. Nachvíločku necháme nakysnúť na plechu, potrieme žĺtkom, posypeme postrúhaným syrom a dáme piecť na 180 stupňov.
- 3
Hneď ako naše pagáčiky vytiahneme z rúry, hneď ich potrieme rozpusteným maslom. Tým ich budeme mať mäkkučké a chutnučké. Prajem Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
do cesta ide len olej, maslo dávame až nakoniec. Keď plech vytiahneme z rúry, hneď ich potrieme masielkom, pagáčiky zmäknú. A varené zemiaky môžete nastrúhať rovno do cesta pred kysnutím.
Dobrú chuť :-)