Vynikajúce zemiakové pagáče mäkučké aj na druhý deň

Autor receptu: preludko

Keď sa v našej rodine pečú je prioritou robiť hneď z dvojtej dávky !!! Veľmi nám chutia. Dúfam môj recept pomôže aj Vám :-)

40
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Spravíme si kvások, ktorý pozostáva z mlieka a droždia. Ja do kvasu, pridám aj lyžičku cukru. Poprípade, kto nemá mlieko môže použiť aj čistú pitnú vodu. Spravíme si cesto zo zvyšných prísad : hladká múka ( múčku preosejeme cez sito, aby nám pekne nakyslo cesto), olej, soľ, pridáme uvarené pretisnuté zemiaky. Cesto necháme zhruba hodinu kysnúť.Počas kysnutia dvakrát premiešame v miske.
  2. Keď nám cesto nakyslo, vyvaľkáme zhruba na 1 cm a vykrajujeme kolieska ľubovolnej veľkosti. Nachvíločku necháme nakysnúť na plechu, potrieme žĺtkom, posypeme postrúhaným syrom a dáme piecť na 180 stupňov.
  3. Hneď ako naše pagáčiky vytiahneme z rúry, hneď ich potrieme rozpusteným maslom. Tým ich budeme mať mäkkučké a chutnučké. Prajem Dobrú chuť !