Foto: saymona
Raz za čas, keď máme chuť na niečo nezdravé...
10
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do vlažnej vody dám droždie a nechám vzísť. Zatiaľ si prichystám ostatné suroviny na cesto. K múke v mise primiešam soľ. Pridám vzídené droždie a vymiesim cesto, ktoré nechám kysnúť približne 20 minút. Potom cesto premiesim a nechám ďalej kysnúť okolo 45 - 60 minút.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelím asi na 10 častí a vytvarujem z nich bochníky.
- 3
V hlbokej panvici rozohrejem olej. Z bochníkov tvarujem langoše a vyprážam ich z oboch strán v horúcom oleji. Hotové langoše potieram olejom, v ktorom rozmiešam prelisovaný cesnak. A navrch si každý dá to, čo má rád. Dobrú chuť.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu