Langoše
Vynikajúce langoše
Autor receptu: saymona
Raz za čas, keď máme chuť na niečo nezdravé...
10 porcií |
70 minút príprava |
Postup
- Do vlažnej vody dám droždie a nechám vzísť. Zatiaľ si prichystám ostatné suroviny na cesto. K múke v mise primiešam soľ. Pridám vzídené droždie a vymiesim cesto, ktoré nechám kysnúť približne 20 minút. Potom cesto premiesim a nechám ďalej kysnúť okolo 45 - 60 minút.
- Vykysnuté cesto rozdelím asi na 10 častí a vytvarujem z nich bochníky.
- V hlbokej panvici rozohrejem olej. Z bochníkov tvarujem langoše a vyprážam ich z oboch strán v horúcom oleji. Hotové langoše potieram olejom, v ktorom rozmiešam prelisovaný cesnak. A navrch si každý dá to, čo má rád. Dobrú chuť.