Výborný krabí šalát

libusa57 - bez fotkylibusa57, 29. apríla 2015
Výborný krabí šalát
Foto: libusa57

Vyskúšala som si už rôzne recepty krabieho šalátu, lebo je to moje obľúbené papaničko. No potom som si zo všetkých vzala to, čo mi Zobraziť celý popisVyskúšala som si už rôzne recepty krabieho šalátu, lebo je to moje obľúbené papaničko. No potom som si zo všetkých vzala to, čo mi vyhovuje a urobila som svoj. Hlavne som ho chcela odlahčiť a to tak, že žiadna šunka a vajíčka, veď potom je veľmi sýty a ťažkyk. Toto je zeleninová verzia krabieho šalátu a je veľmi chutný.

4-5
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g mrazené
2 ks čerstvá strúhaná
100 g
1 ks
1 ks čerstvá stredná
1 ks červená menšia
1 čerstvý plátok
3-4 ks
100 g strúhaný
2 PL
3 PL
1 PL
1 PL panenský
1 ČL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Krabie tyčinky obvaríme v slanej vode 5-10 minut. Dáme ich vychladiť.

  2. 2

    Vsetky ingrediencie zmiešame s krabími tyčinkami.

  3. 3

    A šalát je hotový. Dáme ho do chladničky schladit. Podávame ho s pečivom, ale môže byť to aj príloha k mäsu. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

eraserhead
výborný krabí šalát je výborný, o tom nepochybujem .........
lenže na našom krásnom sociálnom slovensku si krabie mäso nemôžeme dovoliť je príliš drahé .........
slavka2012
Plne s tebou suhlasim, pridavat sunku a syr do krabieho salatu je zbytocne, lebo to uz nie je krabi salat ale salat vsehochut:-). Ja by som don nedala ani ten struhany syr. Salat nemusi mat nutne vsetky ingrediencie pomiesane a spojene dressingom/majonezou. Skus niekedy naservirovat na tanier listy ladoveho salatu s ostatnymi zeleninami a ananasom a zvlast pripravit krabie tycinky s dressingom a rozmiestnit na salat. Je to to vlastne to iste co do zloziek salatu, ale krajsie:-).
rain333
čakám kto ťa znesie pod čiernu zem za tento šalát ale asi si ušla rýpalom...bravo, tiež mám surimi rada ved to nejeme každý deň, občas sa to dá, určite skúsim aj tvoju "zeleninovú" verziu :)
2010
@rain333 , predstav si ze by daaky vyrobca na slovensku predaval sunku s velkym nazvom BRAVCOVA, ale by bola z konskeho masa a aby usetril tak len 25 % a ostatne by bola muka a ecka? Myslim ze by dostal trest smrti alebo by ho aspon ukamenovali, takze @rain333 dobru chut ale hlavne ze sa usetrilo a nestazuj sa ze parky skoro nemaju maso.
PS: Ja nemam absolutne nic proti tomuto receptu zo surimi
libusa57
No tu na Vareche a aj inde je kopec receptov zo Surimi tycinkami a nikto ho nenazval surimi salat .Vsetci co pridavali svoje recepry nazvali salat krabim.Tak preco by som ja nemohla???
libusa57
A ti co chcu rypat nech si rypu, ked im to robi radost!
Mudry ludia si radsej vyskusaju a ochutnaju recept.
Kazdy si tu pomenuje recept ako chce ,ved nejde predsa o svetovu sutaz!
mesiar50
Kludne si svoje jedlo pomenuj ako chces, mne to vobec
nevadi a dokonca by som tvoj krabi salat aj rad ochutnal.
viera1
@libusa57 a toto poznáš?  www.ruskespeciality-eshop.com/308879706/product/559422/kam%C4%8Datsk%...

Môžeš si nazvať svoj recept ako chceš,ale existuje aj niečo kvalitnejšie,ako sú surimi tyčinky.Ja som jedla krabí koktail už pred 40-timi rokmi a nikdy by som si nekúpila surimi tyčinky.A je tu aj veľmi dobrý recept: varecha.pravda.sk/recepty/krabi-salat-s-riasou-wakame/358...
tak si porovnaj.Myslím,že staršia generácia si chatku pamätá.
libusa57
viera1...ja zijem v USA a casto si kupujem riasy wakame...jem ich iba tak aj same velmi mi chutia tu su zvycajne zo sezamovymi semiackami...robievam si aj salat z morskych plodov co kupim mrazene taky mix,tiez jedavam kraba a najoblubenejsi mi je homar!Je drahy velmi no ja mam kamarata ktory lovi homare a furt mi donesie cerstve!Zraloka tiez mam od toho kamarata za pol ceny ...no mne tieto surimi proste chutia nemozem si pomoct!Vsak jem ich mozno 2-3 razy mesacne tak si myslim ze az tak mi ublizit nemozu.Ludia tu jedia ovela vacsi humus!Ja varim obvykle srbske a slovenske jedla ale mame to navarene a domace.No niekedy experimentujem s roznymi receprtami a niekedy si dame zo synom aj toho mekaca...no urcite nie ako tu ludia co to jedia denne a tak aj vyzeraju!A nech nehovorim o tom ze 50% americanov zomiera na rakovinu vsetkeho druhu a jednoznacne podla mna je na pricine strava!Chemikalie GMO a podobny odpad...je to smutne
používateľ nemá avatar
plk
plk
Nevyzera zle, moze byt, u mna dobre. Aj ked... pre mna ale privelmi komplikovane - t.j. privela materialu/ingrediencii. Skusim cosi vypustit, zjednodusit.

K sporu krab/"krabie" tycinky - ani detsky olej sa nelisuje z deti. A morske prasa tiez nie je prasa a uz vobec nie z mora. Tak o co tu ide?

Mimochodom - ja tie "krabie" tycinky pouzivam bez obvarenia/tepelnej upravy - v salate (v susi, v rolkach...) rozmrznu same, ochladia, maju taku "surovsiu" (autentickejsiu?) chut a nerozpadavaju sa. Ja ich mam rad takto.
rain333
jujoska komentuj recept a nie mna, ja tu do nikoho nerypem tak sa krot!
2010 kludne si jedz co si navaris, ja sa nestazujem ze parky nemaju maso :-D recept sa mi paci tak neviem preco ste sa do mna pustili....zeby osobne problemy? rieste so svojim psychoterapeutom :-D