Rizoto

Výborné rizoto

Autor receptu: olinecka

Na dnešný deň, obed, no môže byť aj večera aj pre náročných.

Postup

  1. Ryžu dáme do misy a viac ráz ju prepláchneme vodou. V hrnci zohrejeme olej, pridáme prepláchnutu ryžu, premiešame, dochutíme soľou, vegetou, pridáme celú očistenú cibuľu. Ryžu podlejeme vodou tak, aby bola zakrytá. Ryžu vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 35-40 minút.
  2. Mäso umyjeme, pokrájame na malé kocky. Do hrnca dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, soľ, korenie a dusíme pod pokrievkou. Postupne pridáme sladkú mletú červenú papriku. Počas dusenia podlievame, dusíme asi 45-50 minút domäkka.
  3. Keď je ryža hotová, dáme ju do väčšej misy, pridáme udusené mäso, sterilizovanù zeleninu a premiešame. Podávame s nastrúhaným syrom (nemusí byť), kyslou uhorkou, šalátom a pod.