Výborné lasagne

Autor receptu: veronikavargova

10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bolonská omáčka: Vo veľkej panvici rozpáľte olej. Pridajte jemne nasekanú cibuľu, osmažte do mäkka potom pridajte prelisovaný cesnak a ešte 3 minúty smažte.
  2. Pridajte paradajky, nechajte zovrieť.
  3. Vmiešajte mäso, 3 minúty povarte. Pridajte soľ, korenie, sušenú bazalku. Povarte na miernom ohni 10 minút. Nakoniec pridáme oregano a premiešame.
  4. Syrová omáčka (bešamel): V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí.
  5. Do pekáča dajte najprv lasagne, vrstvu bolonskej omáčky, na to poukladajte 5 lístkov bazalky, syrovú omáčku, lasagne. Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky, syrovej omáčky, posypeme syrom. Pečte v predohriatej rúre na 180 °C, 40 minút.