Langoše
Výborné langoše
Autor receptu: olinecka
V tento čas, kedy máme už mäsa dosť, táto pochúťka poteší veľkých
a malých. Vhodné na obed či večeru k sýtej polievke.
30 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Do vlažného mlieka dáme 1/2 ČL cukru a rozmrvíme čerstvé droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, kyslú smotanu a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Z cesta odoberáme kúsky, ktoré vyťahujeme rukami do tvaru placky. Olej rozpálime a langoše vysmážame do zlatista z oboch strán.
- Upečené langoše potrieme kyslou smotanou zmiešanou s kurkumou, alebo tatárskou omáčkou, kečupom, posypeme syrom. Dobrú chuť všetkým.