Langoše

Výborné langoše

Autor receptu: olinecka

V tento čas, kedy máme už mäsa dosť, táto pochúťka poteší veľkých a malých. Vhodné na obed či večeru k sýtej polievke.

30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka dáme 1/2 ČL cukru a rozmrvíme čerstvé droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, kyslú smotanu a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
  2. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Z cesta odoberáme kúsky, ktoré vyťahujeme rukami do tvaru placky. Olej rozpálime a langoše vysmážame do zlatista z oboch strán.
  3. Upečené langoše potrieme kyslou smotanou zmiešanou s kurkumou, alebo tatárskou omáčkou, kečupom, posypeme syrom. Dobrú chuť všetkým.